Subsidie voor ondernemers met
digitale plannen en internationale ambities

Droom je ervan om jouw zaak internationaal op de kaart zetten met een meertalige website of webshop? Houdt de investering je tegen? Wanneer je samenwerkt met professionals hangt daar een prijskaartje aan vast… Maar ben je een Belgische KMO met een exploitatiezetel in het Vlaamse Gewest? Goed nieuws! Je hebt misschien recht op een FIT-subsidie van €2250 voor digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie. Een subsidie aanvragen is easy peasy. We leggen het graag even voor je uit.

Digitale internationale wat?

Een FIT-subsidie is ontworpen met als doel Vlaamse bedrijven te helpen bij het aantrekken van buitenlandse partners, werkgelegenheid te stimuleren en bij te dragen tot het positieve imago van het ondernemerslandschap. Bij Flanders Investment & Trade (FIT) kan je een forfaitaire subsidie bekomen voor

  • Externe ontwikkeling en vertaling van meertalige websites of webshops
  • Een bedrijfsfilm
  • Social media uitgevoerd door externe specialisten

(Let op: enkel digitale bedrijfscommunicatie in een andere taal dan Nederlands komt in aanmerking voor deze subsidie)

Kom ik in aanmerking?

Elke KMO onderneming uit het Vlaams Gewest heeft kans op deze subsidie. Verder moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

  • De onderneming moet minder dan 250 mensen te werk stellen
  • De jaaromzet mag maximaal €50 miljoen bedragen, of het balanstotaal maximaal €43 miljoen
  • Niet meer dan 25% van het kapitaal of van de stemrechten mag in handen zijn van één onderneming of van verscheidene ondernemingen gezamenlijk die niet aan deze definitie beantwoorden.
  • De onderneming heeft een exploitatiezetel in het Vlaamse Gewest, heeft een Belgisch ondernemingsnummer en is in orde met de sociale en fiscale wetgeving.
  • De onderneming krijgt voor de ontwikkeling of vertaling geen financiële steun van een andere instelling of overheid

Hoeveel bedraagt de premie?

De tegemoetkoming bedraagt standaard €1500 en kan oplopen tot €2250 wanneer je sinds 1 januari 2005 minder dan vier subsidieaanvragen bij dit Vlaamse Agentschap deed. De overheid wil meer dan ooit inzetten op digitale communicatie. Wanneer je voldoet aan de vooropgestelde voorwaarden kan je dus rekenen op een mooie korting. What are you waiting for?

Subsidie aanvragen

Een aanvraag indienen is easy peasy. Ga naar de website van FIT,  vul het aanvraagformulier in en voeg in bijlage de kostenraming van je externe partner toe.

Je aanvraag moet ingediend worden 7 dagen voor jouw partner in digitale communicatie aan de slag gaat met jouw project. Het FIT laat je binnen 60 kalenderdagen na de aanvraag weten of je subsidie wordt toegekend.

Heb je bericht gekregen dat je subsidie goedgekeurd werd? Yes! Dan wordt deze uiterlijk na 6 maanden uitbetaald.

Enkele voorbeelden van digitale transformaties die we reeds realiseerden

Blogpost by

Elise Boxstaele

Brand & Digital Designer

Let’s talk!

P4D helpt je graag bij de ontwikkeling én vertaling van je website of webshop. Steken we de hoofden even bij elkaar voor een voorstel op maat van jouw project? (met anderhalve meter afstand ofcourse) Bel ons, mail ons of kom gewoon eens langs voor een goed gesprek. We’re ready to work our magic for you!

Jonas Verschaeve profielfoto

Jonas Verschaeve