Technologie als meerwaarde

Partners for Design gaat voor kwalitatieve, betrouwbare technologieën die het geheel ondersteunen en versterken. Websites, app ontwikkeling, e-commerceplatformen,…
Samen maken we duurzame en digitale oplossingen met het oog op de toekomst.

Technologie

Drupal

Drupal is een open source Content Management Systeem dat ideaal is voor platformen en websites die integreren met andere kanalen (zoals e-mail marketing, facturatie-software en een intranet). Het is schaalbaar, wat wil zeggen dat je klein kan beginnen maar ook groot mag dromen. Dit zorgt voor duurzaamheid. Zo blijft een Drupal website steeds relevant en evolueert deze makkelijk mee met jouw wensen en de noden van jouw klanten. Drupal websites worden op maat gemaakt, ze zijn erg gebruiksvriendelijk en bijzonder veilig. Dankzij een grote meetbaarheid, blijf je altijd up-to-date en kan je proactief reageren op bepaalde gedragspatronen van bezoekers. Elk soort applicatie is mogelijk, van een mobiele app tot een uitgebreide webshop. Drupal is flexibel en modulair opgebouwd, zo is het steeds een duurzame investering.

WordPress

WordPress is een open source Content Management Systeem dat zich erg leent tot websites met inhoud. Met de geïntegreerde thema’s en templates wordt een prachtige website opgebouwd, die vervolgens op maat gevuld wordt met relevante teksten, beelden en illustraties. WordPress voorziet verschillende mechanismen om inhoud te optimaliseren voor bezoekers. Ook voor zoekmachines worden verschillende optimalisaties uitgevoerd. Wil je online scoren met inhoud, dan is WordPress the way to go!

Technology connects us. Technology unites us. Technology amplifies our power.
Vivienne Harr

E-commerce websites

Online winkelen is al jaren aan een opmars bezig. De gebeurtenissen van 2020 hebben de wind nog wat meer in de zeilen gezet. Producten met categorieën en zoekfuncties, winkelmandjes en checkout flows: het is dagelijkse kost geworden. Afhankelijk van hoe geavanceerd een webwinkel is, wordt een platform gekozen. Zowel WordPress als Drupal lenen zich hiertoe. WordPress is ideaal als je een oerdegelijk verkoopplatform wil, Drupal is dan weer ideaal als je ook andere flows wil koppelen aan de webwinkel (denk aan marketing en invoicing, bijvoorbeeld).

Web development

Content Management Systemen zoals Drupal en WordPress bieden ‘out of the box’ heel wat functionaliteit. Deze functionaliteit is echter ontwikkeld om van punt A naar punt B te gaan. Wil je onderweg eerst langs punt C, dan heb je web development op maat nodig. Afhankelijk van de vraag, wordt de juiste web developer aangesteld. Is het een aanpassing aan het design, dan is het de ‘Front-end’ developer. Is het een aanpassing aan de werking, dan is het de ‘Back-end’ developer. Er zijn ook ‘Full Stack’ developers die beide vragen voor hun rekening nemen.

Mobile app ontwikkeling

Mobiele applicaties zijn software programma’s die draaien op een mobiel toestel zoals de smartphone of tablet. In tegenstelling tot een mobiele website, moet je deze downloaden uit de App/Play store. Deze applicaties zijn soms losstaand en soms communiceren ze met een website. In het laatste geval is een Drupal website de ideale oplossing. Met zijn API bouw je een prachtige website, die informatie doorgeeft aan de mobiele applicatie. Zo beheer je alles centraal, maar kan de inhoud toch via verschillende kanalen geraadpleegd worden.

User engagement platformen

Top-down communicatie is, in tegenstelling tot wat sommigen beweren, niet per definitie ‘passé’. Soms is éénrichtingscommunicatie van een organisatie naar zijn gebruikers essentieel. Vaak kan ‘user engagement’ echter een meerwaarde bieden. Denk aan: een platform om in te schrijven voor evenementen, een platform met klantenkaart/getrouwheidsacties, etc. Drupal is het ideale platform om een duidelijke en aantrekkelijke website te koppelen aan verschillende functionaliteiten die gebruikers betrekken.

Op zoek naar de juiste technologie?

Wil je toegevoegde waarde creëeren voor jouw project door passende technologische keuzes? Let’s connect. We’re ready to work our magic for you!

Bel ons, mail ons, of kom gewoon eens gezellig langs voor een goed gesprek of een spelletje pingpong op kantoor. We beloven wel niet dat we je laten winnen ;)

Magic