Kinepolis

– Een gebruiksvriendelijke corporate website

Kinepolis heeft weinig inleiding nodig denken we. Het merk Kinepolis is dan ook dé bioscoopketen bij uitstek in België. Kinepolis wil film- en cultuurliefhebbers een unieke ervaring bieden en streeft een persoonlijk programma na voor verschillende doelgroepen. Ze wil duurzame waarde creëren voor klanten, medewerkers, pers, aandeelhouders, partners en de gemeenschap. Om die boodschap duidelijk aan te tonen, ontwikkelden we voor hen een corporate website.

Can’t wait to see what we made for them?

Corporate website op hoog niveau

De vraag van de Kinepolis Group is straight forward. Ze wilden hun doelgroep bij de vernieuwing van hun corporate website voorop plaatsen. Alle informatie moest op een heldere en eenvoudige manier naar voor gebracht worden op hun nieuwe website. Aan Partners for Design om hun corporate website naar een hoger niveau te tillen.

Een kolfje naar de hand van het P4D-team. Bij een grondige analyse werd duidelijk in kaart gebracht hoe we deze website gingen aanpakken. We stelden een aantal zaken voorop waaraan de nieuwe corporate website zeker moest voldoen.

  • Betere navigatie: De gebruiksvriendelijkheid staat bij de vernieuwing van deze website voorop. De bezoeker moet makkelijk door de verschillende pagina’s kunnen navigeren. Elke doelgroep moet met gemak terugvinden wat hij of zij nodig heeft.
  • Meer storytelling door middel van krachtige en kwalitatieve content
  • Optimale wendbaarheid: De vernieuwde corporate website moet gebruiksvriendelijk zijn voor zowel de bezoeker als de gebruiker. Het is erg belangrijk dat de Kinepolis Group ook zelf met deze website aan de slag kan om bepaalde zaken in de kijker te plaatsen.

Van wireframes tot modern design

Na de analyse werd het tijd om te starten aan het design. Maar geen design zonder duidelijke wireframes natuurlijk! Tijd om alle nodige informatie te verzamelen. Let’s start wireframing! We maakten een uitgebreide en gedetailleerde structuur van de website.

Hiermee konden we verder aan de slag om te starten aan het design. We namen de huisstijl van Kinepolis grondig onder de loep en brachten hier en daar een aantal nieuwe speelse en frisse accenten aan. Blauw staat voor rust en vertrouwen, dit wilden we dan ook naar voor brengen op de corporate website van Kinepolis. Blauwe overlays op de foto’s en blauwe gradients als achtergrondvlakken zorgen voor uniformiteit op de website. De kleur rood zorgt dan weer voor een speels accent. Een lichtblauwe tint of wit als achtergrond zorgen op hun beurt voor rust op de website. Dit zorgt ervoor dat de website aangenamer is in gebruik en ook veel duidelijker is om door te nemen. Kwalitatief beeldmateriaal geeft de website een aantrekkelijke en meer visuele indruk.

Toegankelijk en wendbaar

Een handige, uitklapbare navigatie zorgt voor een optimale gebruikservaring. Ze oogt niet alleen mooier, maar is ook efficiënter in gebruik. Een uitklapbare navigatie zorgt voor een moderne en elegante look, zonder in te boeten aan de hoeveelheid content. Bezoekers kunnen makkelijk navigeren door de verschillende pagina’s. Gebruiksvriendelijkheid on point!

Omdat Kinepolis ook een internationale speler is wat het opportuun om ook een taalmenu te voorzien. Deze is net zoals de uitklapbare navigatie mooi en efficiënt in gebruik. Je switcht in no-time van Nederlands naar Frans en Engels.

De Kinepolis Group heeft ook de mogelijkheid om een aantal zaken uit te lichten op deze website. Ze kunnen zelf makkelijk ingeven wat ze in de kijker willen plaatsen. Efficiëntie ten top!

We zorgden met het P4D-team ook voor leuke extra’s. Zo kan je op de homepage van de corporate website alle details van het Kinepolis aandeel terugvinden. We hebben hiervoor een module geschreven waardoor dit elke dag live wordt weergegeven. Dit wordt elke 5 minuten geüpdated. Ook alle persberichten worden automatisch ingeladen en gepubliceerd. Handig toch?

Resultaat

De klanten en partners van Kinepolis kunnen vandaag terugvallen op een mooie, gebruiksvriendelijke en inhoudelijk sterke corporate website. Je hoeft geen expert te zijn om op een snelle en efficiënte manier alles te weten te komen over het uitgebreide aanbod van Kinepolis. Alle info voor pers en investeerders werd gecentraliseerd. Bekijk je de website op je gsm, laptop of ipad? Geen enkel probleem, want deze website werd helemaal responsive. Zo krijgen de bezoekers van de corporate website van Kinepolis vanaf nu de beste surfervaring! Deze website kan ook efficiënt beheerd worden door de Kinepolis Group. Iedereen wint bij deze vernieuwing van de website. Zowel klant als bezoeker zijn tevreden, dan zijn wij dit ook! Wij kijken met plezier terug op deze mooie samenwerking.

Let’s connect

Heb je net zoals Kinepolis een schitterend idee? Daag ons uit. We’re ready to work our magic for you!

Bel ons, mail ons, of kom gewoon eens gezellig langs voor een goed gesprek of een spelletje pingpong op kantoor. We beloven wel niet dat we je laten winnen ;)

Magic