Growl

– Een sterke, eigenwijze huisstijl

Meet Growl! SiteOptimo (digitale strategie, advies en opleidingen) en CodeCliff (professionele websites en applicaties op maat) slaan de handen in elkaar en vormen sinds kort Growl. Growl creëert online groei voor bedrijven via gepersonaliseerde digitale strategieën.

Wij zorgden voor de creatieve vertaling van hun missie in een nieuwe logo met bijpassende huisstijl. We kregen een aantal kernwoorden mee waaraan de branding zeker moest voldoen: ​strak, ​pragmatisch, to the point, toekomstgericht, eigentijds, fris en scherpzinnig, betrouwbaar. Het werd een eigenwijze, kleurrijke, professionele branding waar eenvoud centraal staat.

Verzorgde diensten: Concept & strategy  |  Branding

Speels, typografisch logo

De naam Growl is ontstaan vanuit twee woorden: grow +  large. Dit is namelijk het doel van Growl: klanten laten groeien, zowel in omzet als in efficiëntie door digitalisering van marketing. Het aspect groei moest dan ook duidelijk aanwezig zijn in het logo.

Met deze zaken in het achterhoofd gingen we meteen aan de slag om een aantal concepten uit te werken. Ready? Set? Go! Schetsen maar!

Growth, people & technology

De stijgende lijnen in het logo beginnend van de letter “G” tot de letter “L” wijzen op het groei-aspect. De “O” midden in het logo werd extra in de verf gezet door een onderliggend streepje. Wat samen een “IO” vormt. Dit refereert naar het technologische aspect en people & technology. Het werd een jong, dynamisch logo met speelse accenten en focus op groei.

Growl zal in de toekomst ook heel wat specifieke opleidingen organiseren. Voor elk van deze activiteiten werd een subbrand aangemaakt in het verlengde van het basislogo: GrowLab, GrowLedge, GrowLead, GrowLing. Zo kan je meteen in één oogopslag zien dat dit een opleiding is van Growl.

Geometrische figuren en speelse kleuren

Voor de verdere uitwerking van de huisstijl hebben we de focus gelegd op een strakke vormgeving met geometrische figuren, speels kleurgebruik en simpele typografie. Zo kreeg Growl de professionele, warme, aantrekkelijke jonge stijl waar ze naar op zoek waren.

Let’s connect

Heb je net zoals Growl nood aan een nieuwe huisstijl? Daag ons uit. We’re ready to work our magic for you!

Bel ons, mail ons, of kom gewoon eens gezellig langs voor een goed gesprek of een spelletje pingpong op kantoor. We beloven wel niet dat we je laten winnen ;)

Contact